Potrivit jurnalistului Cristian Tudor Popescu, partidele de opoziţie nu sunt capabile să se bată cu PSD, un partid decapitat şi năucit. Totodată, jurnalistul susţine că este josnic că USR refuză guvernarea doar pentru a câştiga capital electoral.

Acesta a declarat pentru Digi24 ca opoziţia nu este în stare să se bată cu un partid decapitat şi năucit. Gazetarul a făcut un tablou al acţiunilor Opoziţiei din ultimele zile, de după alegerile europarlamentare şi a criticat declaraţiile venite de la PNL şi de la USR.

„Absurdul e şi de o parte, şi de cealaltă. Domnul Orban reproşează USR – PLUS, lui Barna şi lui Cioloş, că de ce au anunţat că vor un candidat separat la prezidenţiale. E absurd. De ce să nu aibă un candidat? E vorba de candidat la preşedinţie. Îşi pot pune candidatul lor, au tot dreptul, au 21 de procente, sunt două tururi. Ce problemă e dacă intră în turul 2 domnul Iohannis cu cineva de la USR-PLUS? E absurd să le reproşezi aşa ceva, nu ai voie să îi acuzi, sunt liberi să facă asta.

Ce spune însă USR? Că nu intră la guvernare că nu vrea să se compromită. Aici nu au dreptate USR, sunt absurzi, e grav ce fac aici. Ei îşi fac socotelile să nu se compromită. Cine îşi mai făcea socoteala asta? Doamna Dăncilă, care are de ales între compromiterea proprie şi a fi în serviciul poporului. Acelaşi lucru la USR. Cum să spui: aştept să se prăbuşească de tot guvernarea asta ca sa nu decontez eu şi, dimpotrivă, să mai câştig capital electoral de pe urma prăbuşirii guvernului? Păi, odată cu Guvernul se prăbuşeşte şi România, dar pe mine nu mă interesează, că eu nu vreau să intru la guvernare că nu îmi convine, cu toate că voi, prin votul de duminica m-aţi trimis la guvernare.

Socoteli ca acestea pe care le face USR sunt josnice”, a susţinut gazetarul.

sursa : stiripesurse.ro