Luni după amiază, presa centrală anunţa că ministrul Robert Cazanciuc se va ocupa de campania electorală pentru europarlamentare în Prahova, devenind un fel de coordonator al celei mai puternice organizaţii PSD din ţară.

Astăzi, după teribila lovitură de imagine suferită de social democraţi prin reţinerea lui Mircea Cosma de către procurorii DNA, liderii centrali ai PSD s-au grăbit să infirme informaţiile.

"Partidul Social Democrat doreşte să informeze că niciunul dintre miniştrii Robert Cazanciuc, Remus Pricopie şi Liviu Voinea, care au devenit recent parte a familiei social-democrate, nu coordonează vreo organizaţie a partidului. Nu a existat nicio decizie în acest sens la nivelul PSD, informaţiile vehiculate în spaţiul public în legătură cu domnul Robert Cazanciuc fiind false", anunţă PSD într-un comunicat de presă.

Probabil că liderii social democraţi s-au gândit că nu dă bine să asocieze imaginea lui Cazanciuc cu cea a lui Mircea Cosma, devenit cel mai probabil un fel de oaie neagră a PSD în aceste momente.

O atmosferă incertă este şi la sediul PSD Prahova, acolo unde numeroşi membri au mers pentru a afla amănunte despre problemele familiei Cosma. Social democraţii vorbesc, încet, pe la colţuri, aşteptând să se întâmple ceva.

Se pare că deşi în comunicate de presă PSD afirmă că miniştrii proaspăt înscrişi în partid nu se ocupă de nicio filială, la sediul organizaţiei judeţene a partidului se vorbeşte deja despre numirea ministrului Cazanciuc ca preşedinte interimar. O mişcare neinspirată am spune noi, mai ales că Robert Cazanciuc nu s-a remarcat prin nicio declaraţie politică senzaţională sau prin vreo reformă deosebită în Justiţie. În plus, nu ar da bine nici ca imagine ca un ministru al Justiţiei să fie preşedinte al unei organizaţii de partid.

Un alt pesedist care visează la scaunul de şef al PSD Prahova este senatorul Daniel Savu, un obişnuit al talk showurilor de la televiziunile de ştiri.

Niciunul dintre cele două personaje nu se vor ridica la capacitatea organizatorică şi la anvergura politică a lui Mircea Cosma. Oricare dintre ei va prelua conducerea filialei în prag de alegeri europarlamentare se va izbi de comparaţiile cu Mircea Cosma, comparaţii care nu vor putea fi favorabile.

Suntem curioşi cine îşi va asuma preluarea celei mai puternice filiale PSD din ţară şi cum se vor replia social democraţii prahoveni după o asemenea lovitură de imagine...