Crin Antonescu a declarat, luni, vorbind despre semnarea protocolului alianţei electorale USD pentru europarlamentare, că nu este o surpriză.

"Că vom merge pe liste separate se ştia demult. Uniunea sau alianţa electorală pentru alegerile europarlamentare constituită astăzi nu este nicio surpriză. Din punctul meu de vedere este un lucru normal, un lucru anticipat, este o alianţă formată din aliaţi ai noştri şi urez succes la europarlamentare. Noi vom candida la alegerile europarlamentare sub sigla PNL. Nu e niciun fel de confuzie în această privinţă şi asta ne interesează pe noi", a spus Antonescu.

Victor Ponta a afirmat de altfel că i-a spus anterior liderului PNL despre faptul că va fi înfiinţată Uniunea Social-Democrată (USD), astfel că acesta era informat, şi a susţinut că preşedintele liberal nu a fost deranjat de numele alianţei, asemănător cu USL.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, cel al UNPR, Gabriel Oprea, şi liderul PC, Daniel Constantin, au semnat luni protocolul alianţei electorale Uniunea Social Democrată (USD) pentru alegerile europarlamentare.

Partidul Naţional Liberal, care face parte din USL, va candida pe liste separate în alegerile europarlamentare din 25 mai, conform unei înţelegerii anterioare cu social-democraţii.