Fostul premier Adrian Năstase va depune o nouă plângere la CEDO, de acestă dată în dosarul Zambaccian.

Avocatul fostului premier, Ioan Cazacu, este de părere că sentinţa dată în acest dosar este stranie, însă aşteaptă motivarea judecătorilor. Apărătorul mai spune că principala lui preocupare este să obţină eliberarea condiţionată a lui Năstase.

Pedeapsa fostului premier Adrian Năstase ar putea fi scurtată odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal.

Instanţa supremă i-a condamnat luni, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, fost inspector general al Inspectoratului de Stat în Construcţii, la patru ani cu executare.

Adrian Năstase a fost încarcerat, luni seară, la Penitenciarul Rahova.

Secţia de procurori a CSM a decis, marţi, să sesizeze Inspecţia Judiciară, în cazul declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Năstase, potrivit cărora Năstase este un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu.

Declaraţiile premierului nu au rămas fără ecou. Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat, marţi, pe Victor Ponta, spunând că susţine că prim-ministrul aduce prejudicii ţării prin declaraţiile sale referitoare la justiţe.