PNL ar fi trebuit să plaseze, de la început, în poziţia de vicepremier un lider de imagine, care să spună public faptul că partidul nu susţine unele iniţiative guvernamentale, precum proiectul Roşia Montană, a declarat duminică, la Digi24, deputatul liberal Ludovic Orban.

„Era necesară inclusiv modificarea liderului fracţiunii guvernamentale. Daniel Chiţoiu a fost, din partea PNL, liderul fracţiunii guvernamentale. El ar fi trebuit să fie nu numai un lider care face şedinţe şi îl ajută pe fiecare ministru liberal în diverse proiecte. El trebuia să fie şi un lider care să aibă susţinere publică”, a spus Ludovic Orban, în emisiunea „Kilometrul 0”.

El a explicat şi ce l-a nemulţumit la Daniel Chiţoiu, care şi-a dat demisia, săptămâna aceasta, din funcţiile de vicepremier şi ministru de Finanţe.

„Au fost o mulţime de situaţii – să ne aducem aminte Roşia Montană, să ne aducem aminte povestea cu procurorii – în care PNL nu a susţinut iniţiative guvernamentale şi liderul fracţiunii guvernamentale ar fi trebuit să susţină public acest lucru. Nu trebuia ca, de fiecare dată, Crin Antonescu, candidat prezidenţial, să fie cel care să spună nu, riscând să îşi antipatizeze electoratul PSD”, a apreciat Ludovic Orban.

Acesta a apreciat că preşedintele PNL, Crin Antonescu, „a gândit greşit arhitectura guvernamentală”. În opinia deputatului liberal, în poziţia de vicepremier ar fi trebuit să fie plasat, de la început, „un lider de imagine şi un liberal care este bine branduit, un om care este cunoscut, un om care este ascultat”. 

Liberalii îl propun acum pe Klaus Iohannis pentru postul de vicepremier lăsat liber de Daniel Chiţoiu.

Crin Antonescu a mărturisit că aşteaptă de la Klaus Iohannis, în calitate de vicepremier şi ministru de Interne, să dea României un guvern şi o guvernare mai puternică şi mai eficientă.