Premierul Victor Ponta a fost externat duminică din spitalul din Istanbul, unde a fost operat la genunchi în urma unei accidentări la un meci de baschet. Premierul a anunţat pe Facebook că rămâne în Turcia pentru recuperare. El îi cere lui Iohannis să îl numească premier interimar pe Gabriel Oprea.

Medicul Ionuţ Codorean, care a făcut parte din echipa care a recomandat operaţia lui Victor Ponta, a explicat, în exclusivitate la REALITATEA TV, că perioada de recuperare ar putea fi mai mare de 28 de zile.

"După această operaţie, orice pacient nu are voie 5 săptămâni să se sprijine pe picior şi să îndoaie genunchiul mai mult de 90 de grade. După 5 săptămâni, începe să flexeze genunchiul peste 90 de grade şi începe să se sprijine treptat pe piciorul operat", a explicat medicul.

Medicul a explicat cât de grea a fost operaţia premierului.

"A fost mai complicată decât o ruptură normală, simplă, de ligament încrucişat. A trebuit făcută reconstrucţie de cartilaj, a trebuit un menisc scos de tot, iar altul suturat în speranţa vindecării acestuia", a mai precizat medicul

Premierul a anunţat pe Facebook că i-a solicitat preşedintelui Iohannis să îl desemneze pe Gabriel Oprea interimar.

"Azi medicii au decis că pot fi externat / urmează ca în următoarele 7 zile să parcurg zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente şi supraveghere. Ulterior acestor proceduri va trebui ca două săptămâni să fac fizioterapie şi tratamente de recuperare înainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fără sprijinul unor mijloce medicale permanente / în maxim 28 zile îmi pot relua activitatea normală, urmând să continui recuperarea timp de 6 luni.
Mâine dimineaţă voi trimite Preşedintelui României solicitarea ca, în baza art. 107 din Constituţie, să-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atributele funcţiei de Prim Ministru (inclusiv conducerea şedinţelor de Guvern) în această perioadă",
a scris Ponta.