Cristian Burlacu, fost deputat în mandatul 2008-2013, a demisionat din Partidul Democrat Liberal şi şi-a depus adeziunea la Partidul Mişcarea Populară. Acesta a deţinut în PDL funcţiile de secretar executiv şi preşedinte al comisiei de strategii politice al filialei judeţene. De asemenea era preşedintele filialei PDL Sinaia.

Acesta şi-a început cariera politică cu Partidul Naţional Liberal alături de care şi-a câştigat şi mandatul de deputat în 2008. Ulterior, în timpul mandatului, acesta a trecut la PDL.

Mutarea de acum a lui Burlacu se înscrie în cea a colegilor parlamentari, Dragoş Gunia şi Andrei Volosevici. Se pare că plecarea lui Burlacu va afecta mai mult organizaţiile PDL de pe Valea Prahovei, decât ar fi făcut-o pentru filiala ploieşteană a partidului plecările lui Gunia şi Volosevici.

„Am demisionat din Partidul Democrat Liberal şi din funcţiile de secretar executiv şi preşedinte al Comisiei de strategii politice a P.D.L. Prahova şi de preşedinte al P.D.L. Sinaia şi am devenit  membru al Partidului Mişcarea Populară. Intenţionez ca, din această nouă poziţie, să îmi continui, la un nivel superior, activitatea politică, alături de echipa care a crezut în mine şi care îmi împărtăşeşte credinţa în valorile şi forţa dreptei autentice din România, echipă care ştiu că nu se va da în lături să continue lupta pentru promovarea acestora“, se arată în comunicatul remis de Cristian Burlacu.