Prezent într-o emisiune la Antena 3, fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, nu a ratat ocazia de a-l ataca pe Traian Băsescu. Fenechiu susţine că "se vede de la o poştă că Traian Băsescu" are ceva cu el.
"Nu am dreptul, mai ales că suntem într-un proces în derulare, şi nici nu o să acuz nicio clipă judecătorii din complet şi nici alţii de faptul că asupra lor s-au făcut presiuni. Sunt convins că s-a dorit o finalizare rapidă a problemei şi ăsta este interesul României. Astăzi nu mai sunt ministru, deci nu mai pot exercita presiunile de care vorbeşte domnul Băsescu. Văd că spune de fiecare dată că nu are nimic cu mine, dar se vede de la o poştă", a spus Fenechiu.
Relu Fenechiu îşi doreşte să fie tratat la recurs ca un om simplu şi să aibă dreptul de a se apăra.
Mi-am clădit cariera politică foarte greu, în foarte mulţi ani, dar la viaţă şi la familie ţin cel mai mult. Dacă m-aş fi aşteptat câtuşi de puţin că eu pot fi condamnat într-un asemenea dosar, făceam aşa cum m-au sfătuit mulţi apropiaţi. Îmi dădeam demisia din Parlament şi eram judecat de o altă instanţă decât de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", a spus Fenechiu.
"Toţi la un loc, am primit 34 de ani de închisoare. Cred că pentru o crimă nu se primesc atâţia ani. Este strigător la cer, este nemaiîntâlnit. Avocatul Mateuţ mi-a spus că nu a mai întâlnit să nu se accepte niciun mijloc de probă", a mai comentat fostul ministru.
Fenechiu a spus că a avut încredere că oamenii sunt convinşi de realităţile din spatele referatului procurorilor şi că vor fi achitaţi.
"Noi suntem condamnaţi în baza unui raport al Gărzii Financiare, care niciodată nu este probă în instanţă. Singura probă în instanţă poate fi o expertiză făcută de un evaluator independent. Noi am făcut expertize, dar nu ne-au fost luate în considerare", a spus ministrul demisionar.
"Eu sunt acuzat de complicitate la abuz în serviciu, nu de altceva. Eu aveam o firmă privată şi am vândut nişte produse unei entităţi de stat, cu un profit de 15-20%. Nu erau noi. Dacă le vindeam ca şi cum ar fi fost noi, eram acuzat de înşelăciune", a spus Fenechiu, în primul interviu de la condamnarea sa.