Biroul Politic Naţional al Partidului Naţional Liberal se va reuni marţi, la ora 12,00, în sala de şedinţe a Grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor. La finalul şedinţei va fi anunţată nominalizarea liberalilor pentru portofoliul de la Ministerul Transporturilor, post rămas vacant după condamnarea lui Relu Fenechiu la cinci ani cu executare în Dosarul Transformatorul.

"Nu se pune problema unei renunţări la acest portofoliu. Eu nu pot vehicula nume.  PNL are soluţii, fără îndoială, BPN care se va reuni la începutul săptămânii viitoare, luni sau marţi, va face o propunere premierului Ponta", a declarat Crin Antonescu, la sfârşitul săptămânii trecute. Antonescu a susţinut că deputatul Ovidiu Silaghi este o variantă pentru conducerea acestui minister. Pe lista posibilor miniştri mai sunt vehiculatele numele vicepreşedintelui Dan Motreanu şi al lui Mugurel Cozmanciuc, secretar de stat în Ministerul Mediului şi Pădurilor.

Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor în primul guvern Ponta, a fost văzut ieri după amiază la Palatul Victoria, unde se pare că a avut o discuţie cu premierul.

Reamintim că fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat vineri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată în dosarul Transformatorul. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Tot vineri, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretele de revocare din funcţie a lui Relu Fenechiu şi desemnare a premierului Victor Ponta ca interimar la Transporturi.