Ludovic Orban consideră că mariajul dintre PSD şi PNL este la final. Liberalul susţine că principiile care au stat la baza USL nu mai sunt respectate ceea ce înseamnă că alianţa mai există doar la tribunal. Fostul ministru îi acuză pe social democraţi că nu şi-au respectat niciodată obligaţiile însă că de fiecare dată au încercat să obţină avantaje în relaţia cu PNL.

„USL nu mai există practic, din punctul meu de vedere. Există doar de jure, la tribunal, dar principiile care au stat la baza USL nu mai sunt respectate. Noi ne-am îndeplinit obligaţiile faţă de PSD, dar partenerii noştri nu şi-au respectat aproape nicio obligaţie şi încearcă să obţină avantaje din fiecare decizie politică. Nu respectă nici măcar programul de guvernare în baza căruia a fost învestit guvernul. Măsurile liberale sunt amânate la calendelele greceşti", a declarat Orban pentru ziare.com.

Liberalul nu este convins nici de asigurările venite din partea social democraţilor care au tot repetat în ultima perioadă că tot Crin Antonescu este candidatul la prezidenţiale al USL. În opinia fostului şef de la ministerul Transporturilor încercarea PSD de a-şi face o majoritate parlamentară dovedeşte contrariul.

„E clar că PSD se codeşte să îşi îndeplinească obligaţia de onoare. E evident că PSD îşi face majoritate parlamentară. E scandalos să ai un vicepremier ca Gabriel Oprea, omul care a făcut colonei pe toţi susţinătorii lui Traian Basescu. Iar astăzi face exact ceea ce făcea pentru Băsescu: adună parlamentari ca să-i construiască majoritatea lui Victor Ponta", mărturiseşte Ludovic Orban.

În plus, mai crede liberalul, este o mare şansă pentru liderul PSD, Victor Ponta de a câştiga alegerile prezidenţiale. În cazul în care ratează oportunitatea este greu de crezut că va mai ajunge vreodată în fotoliul de la Cotroceni.

„Eu cunosc PSD. Şi să nu vrea Ponta să candideze, eu nu cred că PSD ar accepta. În plus, nu cred că Ponta va avea o ocazie mai bună vreodată să ajungă preşedinte. După cum guvernează, la finalul mandatului va fi consumat, nu va mai putea fi prezidenţiabil", a conchis Orban.