Ministrul liberal de Interne Radu Stroe, vicepreşedinte al PNL, a precizat, răspunzând unei întrebări, că susţine ideea listelor comune PNL-PSD pentru alegerile europarlamentare, menţionând că acesta este punctul său de vedere, dar o discuţie pe acest subiect ar putea avea loc în şedinţa BPN.

Radu Stroe a fost întrebat dacă susţine ideea candidaturii pe liste comune PNL-PSD la europarlamentare.

El a răspuns afirmativ, precizând că susţine ideea listelor comune "din foarte multe motive" şi că acesta este punctul său de vedere, dar o discuţie pe acest subiect ar putea să aibă loc în şedinţa conducerii PNL de joi.

Radu Stroe a făcut aceste declaraţii înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, care s-a reunit la sala grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, în 20 decembrie, că partidului său nu-i "surâde" ideea unei candidaturi pe liste comune cu PSD la europarlamentare, afirmând că PNL are de dat "o bătălie de imagine pe dreapta", în vreme ce USL ar estompa clivajul politic, dar ar fi un semnal de "revigorare".

Antonescu a menţionat că motivul pentru care ar putea fi luată în discuţie o asemenea idee este din perspectiva că ar fi "cel mai puternic şi mai credibil semnal de revigorare a USL într-un moment în care nimeni nu prea mai crede în viitorul ei".

Preşedintele PNL a susţinut că nu a făcut o propunere oficială PSD, ci a fost vehiculată o ipoteză în treacăt.