Senatorul PSD Gabriela Firea a susţinut, la România TV, necesitatea României de a avea un guvern stabil, în contextul crizei sanitare, dar şi a celei economice. Mai mult, consideră că prin revenirea la guvernare a social democraţilor, votul românilor va fi luat în seamă, ştiut fiind faptul că la alegerile din decembrie 2020, PSD a obţinut cel mai mare număr de mandate, dar nu s-a putut bucura de formarea unui guvern, iar „ţara a fost aruncată în haos de fosta coaliţie”, haos care a persistat şi în ultimele luni, cu un guvern interimar, cu atribuţii limitate.

 

De altfel, Gabriela Firea menţionează că astfel se va reseta întreaga scenă politică românească, dar nu oricum. „Noi nu ne dorim guvernarea de dragul guvernării, ca să ocupăm nişte funcţii, ci ca să putem să luăm măsuri urgente în primul rând în domeniul medical, să avem posibilitatea să cumpărăm din farmacii orice tratament antiviral, toate spitalele din orice oraş, din orice municipiu, să fie dotate. E o criză de medicamente, de tratamente în toate spitalele din ţară,  depolitizarea principalelor instituţii ale statului unde au fost duşi oameni care nu aveau nicio calificare, dar erau oameni de partid”, a precizat senatorul social democrat, la România TV.

 

Totodată, Gabriela Firea a făcut referire şi la perioada dificilă generată de creşterea preţului la energia electrică şi la gaze, şi chiar dacă există o lege ce prevede plafonarea preţului, respectiv compensarea facturilor, tot este un efort pentru românul de rând. „Noi vom lua câteva măsuri sociale. Ne-am gândit la pensionarii cu pensii foarte mici, să primească un sprijin din partea statului, la familiile cu mulţi copii şi la persoanele cu dizabilităţi. Sunt şi alte facilităţi fiscale care vor fi acordate tinerelor familii pentru a le încuraja să aibă în continuare copii”, a subliniat Gabriela Firea.

 

De asemenea, Gabriela Firea, cea care se află pe „lista scurtă” pentru ocuparea a unuia dintre ministerele „sociale”: Ministerul Muncii sau Ministerul Familiei, consideră că era foarte important pentru PSD să deţină portofoliul Sănătăţii, pentru că social democraţii au vor să aplice măsurile despre care s-a vorbit încă de anul trecut, când Gabriela Firea era edilul general al Capitalei, privind testarea extinsă a populaţiei, dar şi cea gratuită a profesorilor şi elevilor, idei susţinute şi de cei doi specialişti în sănătate pe care PSD în are, senatorul Adrian Streinu-Cercel şi deputatul Alexandru Rafila. De altfel, numele acestuia din urmă este vehiculat pentru funcţia de ministrul al Sănătăţii.

 

 

 

Sursa: www.zin.ro