Pieţele vor putea funcţiona la interior, potrivit unui amendament legislativ adoptat de Parlament. Camera Deputaţilor a decis, marţi, în calitate de for legislativ decizional, că, pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

 

Amendamentul a fost formulat de catre PSD prin presedintele acestuia, deputatul Marcel Ciolacu si a fost adoptat cu 173 voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi 93 de abţineri.

 

In contra deciziei Parlamentului, presedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că închiderea pieţelor din hale sau spaţii acoperite reprezintă o măsură „justă” luată de Guvern.

 

„Chestiunea pieţelor este una care a dus la destul de multe dezbateri şi în spaţiul public. Eu cred că măsura luată de Guvern este una justă. Această măsură a fost luată doar pentru câteva săptămâni” a declarat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

 

Întrebat dacă va promulga legea prin care pieţele rămân deschise, Klaus Iohannis a evitat un răspuns clar.