Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, şi-a depus astăzi, la partid, candidatura pentru alegerile europarlamentare, liderul liberalilor, Ludovic Orban. "Salut decizia domnului Antonescu de a se înscrie în cursă", a declarat Orban.

 

Potrivit unor surse din partid, în aceste condiţii Adina Vălean, soţia lui Antonescu, ar urma să nu mai candideze.

 

Vasile Blaga, fostul co-preşedinte PNL, a confirmat că şi-a depus deja, la rândul său, candidatura la europarlamentare.

 

Fostul lider PDL şi-a dat demisia din fruntea PNL şi a renunţat să candideze la alegerile parlamentare din 2016, după ce în septembrie DNA a început urmărirea penală pentru trafic de influenţă într-un dosar legat de finantarea PDL în 2009. În octombrie 2017, Blaga a fost achitat de Tribunalul Bucureşti, decizia nefiind definitivă.

 

Pe 5 septembrie, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu ar fi rău dacă primele nume pe lista PNL a candidaţilor pentru alegerile parlamentare să fie "Ludovic Orban,Vasile Blaga şi Crin Antonescu".

 

"A început înscrierea pe listă. Avem termen de depunere a candidaturilor pe 1 octombrie. Aştept cu interes candidaturi. Şi-au anunţat candidatura Mircea Hava, Dan Motreanu, Daniel Buda, Siegfried Mureşan, Cristian Buşoi, Marian Marinescu, cam ăştia candidează. Sunt mulţi colegi care mi-au cerut să candidez, evident poate mulţi nu mi-au cerut că mă iubesc. Unii mi-ar fi cerut "candidează tu că dacă nu obţinem scorul pe care îl aşteptăm, tu o să răspunzi personal, alţii probabil m-au invitat să candidez sperând că voi creşte scorul partidului ", a afirmat liderul PNL, Ludovic Orban, la Realitatea TV. Întrebat dacă primele trei nume de pe lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare ar putea fi Ludovic Orban, Vasile Blaga şi Crin Antonescu, liderul PNL a susţinut că "nu ar fi rău", dar nu poate da momentan răspunsul.

 

 

 

 

 

Sursa: www.m.hotnews.ro