Deputatul Theodor Paleologu a declarat, miercuri, pentru News.ro, că excluderea sa din PNL este un gest strigător la cer şi a precizat că, în mod normal, va contesta această decizie şi va vorbi cu avocaţii săi, chiar în această seară, adăugând că fără el PNL va scădea la sub opt la sută în Bucureşti la alegerile parlamentare din toamnă. 

Paleologu a precizat că nu îl surprinde decizia conducerii PNL, care este ”în continuarea unei suite de prostii foarte mari făcute de conducerea PNL, încă de acum câteva luni”.

”Când ai o asemenea traiectorie, o asemenea dinamică irezistibilă a prostiei, era oarecum de aşteptat să se întâmple şi asta. Fără mine, însă, partidul va scădea la sub opt la sută, la alegerile parlamentare din toamnă, în Bucureşti”, a afirmat Paleologu. 

Întrebat dacă se gândeşte să conteste această decizie, Paleologu a răspuns că se va consulta cu câţiva avocaţi privind această posibilitate de contestare a unei decizii care este, în mod evident, ”şi stupidă, şi imorală, şi ilegală”. 

”Nu poţi să dai pe cineva afară pentru că a avut dreptate. Este strigător la cer. În mod normal, voi contesta această decizie şi voi vorbi cu avocaţii mei, chiar în această seară”, a spus deputatul. 

Theodor Paleologu a spus că nu a avut nicio discuţie cu liderii partidului.

”Liderii slabi, care nu au nici personalitate, nici inteligenţă politică, nici nimic, nu au curajul să vorbească cu cineva. Doamna Gorghiu de mult mă evită. Eu i-am tot atras atenţia, eu am încercat să previn în interiorul partidului, am avertizat mereu asupra ce urma să se întâmple. Doamna Gorghiu niciodată nu a vrut să stea de vorbă cu mine, pentru că e politica struţului, şi această politică nu a ajutat niciodată pe nimeni. E ignorarea totală a realităţii”, a spus el.

Cu toate acestea, Theodor Paleologu a subliniat că nu îşi pune problema, în acest moment, unei candidaturi din partea unui alt partid. 

”Probabil nu o să mai candidez deloc. Eu, oricum, sunt activ prin ceea ce fac cu Fundaţia Paleologu, cursurile pe care le fac în şcoli. Casa Paleologu este un simbol al liberalismului în România, valorează mult mai mult decât Partidul Naţional LIberal, pentru valorile liberale din ţara asta. Deci, mă dedic în continuare valorilor liberale, aşa cum am făcut-o de peste 150 de ani, în această familie”, a mai spus Paleologu.

Deputatul Theodor Paleologu şi senatorul Cristian Bodea au fost excluşi din PNL, a decis miercuri Biroul Politic al partidului prin vot secret.

SURSA: News.ro