Fiica cea mică a preşedintelui Băsescu şi-a reluat activitatea la Parlamentul European şi le-a prezentat-o şi pe micuţa Sofia colegilor ei europarlamentari. Demnitarii europeni au fost încântaţi de gestul Elenei Băsescu şi nu au ezitat să o admire pe nepoata preşedintelui României.

EBA a postat pe Facebook un album de fotografii intitulat „Înapoi la muncă", în care a postat mai multe imagini cu ea şi cu fiica ei, Sofia, în Parlamentul European. Elena s-a gândit să le ofere şi câteva explicaţii prietenilor ei virtuali aşa că le-a spus: "De luni, am revenit la muncă după o pauză de două luni. Insa nu ma pot desparti de Sofia, aşa că am luat-o cu mine. Acestea sunt primele poze ale sale de la Strasbourg. Mulţumesc mult tuturor colegilor mei din Parlamentul European pentru primirea foarte călduroasă pe care ne-au făcut-o mie şi Sofiei. I-am simţit alături de mine într-un moment foarte important şi asta a făcut întoarcerea la lucru mult mai uşoară."

De altfel, nu este pentru prima oară când un bebeluş ajunge în plenul european. În 2009, europarlamentarul danez Hanne Dahl a venit la sesiunea parlamentară de la Strasbourg cu fiica sa, atunci în vârstă de trei luni. În 2010, italianca Licia Ronzulli a venit cu fiica sa, de numai o lună, pentru a participa la votul din plen.