Aproape 300 de membri şi lideri ai PDL au protestat, miercuri seară, timp de 15 minute în faţa Palatului Administrativ împotriva bugetului adoptat de guvern.

Liderii PDL şi-au adus aminte de grija faţă de popor şi au participat la un protest pe fugă în centrul oraşului. Coloana portocalie s-a pus după aceea în mişcare către Casa Sindicatelor pentru a participa de la dezbaterile celor doi candidaţi la preşedinţie, Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă.

Este prima dată în ultimii 9 ani când liderii PDL au protestat în stradă. La acţiune au participat consilieri locali şi judeţeni ai partidului. Din cei patru parlamentari din partea PDL Prahova, doar trei au fost prezenţi, senatorul Andrei Volosevici lipsind de la acţiune.

Centrul Ploieştiului era înţesat de forţe de ordine, însă acestea erau destinate acţiunii de protest a suporterilor Petrolului, care trebuiau să se strângă lângă fântâna arteziană din centru.

„A fost adoptat un buget de pradă, primul buget de după 1989 pe care îl putem cataloga ca fiind de pradă. Este un buget al scumpirilor, menit să îngroape mediul de afaceri românesc. Este un buget al şomerilor şi în acelaşi timp un buget al evazioniştilor“, a declarat Roberta Anastase, preşedintele PDL Prahova, uitând parcă de măsurile economice adoptate în 2010 de către Guvernul Boc, considerate a fi cele mai dure din Europa.