Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că noua propunere de premier va fi aleasă din mai multe variante, deoarece social-democraţii doresc să îşi ia „măsuri de siguranţă” pentru a nu mai face aceeaşi greşeală ca în cazul Cabinetului Grindeanu, pentru care „principalul vinovat” este el. Dargnea a spus că majoritatea miniştrilor demisionari se vor regăsi în viitorul Guvern.

„Au fost sugestii ale unor colegi să stabilim de azi propunerea de premier. I-am rugat să aşteptăm câteva zile, să alegem din mai multe variante care e cea mai bună, sau varianta care comportă cele mai mici riscuri să ajungem într-o astfel de situaţie”, a afirmat Liviu Dragnea, care a ţinut să precizeze că viitorul premier va fi din rândul social-democraţilor.

Liderul PSD a susţinut că „principalul vinovat” pentru eşecul Guvernului Grindeanu este el, deoarece a crezut „în acest domn”.

„Am discutat despre noua propunere de premier, despre componenţa noului Guvern. Am convenit să luăm măsuri de siguranţă ca să nu mai facem asemenea greşeală. Principalul vinovat sunt eu. Eu am avut încredere în acest domn (în Sorin Grindeanu - n.r.), un om pe care l-am şi ajutat. Nici eu, nici alţi colegi nu am bănuit că se ajunge aici, că va suferi asemenea transformare”, a completat Liviu Dragnea.

El a mai spus că PSD intenţionează ca săptămâna viitoare să se declanşeze procedurile constituţionale pentru formarea noului Guvern, iar majoritatea actualilor miniştri demisionari se vor regăsi şi în viitorul Cabinet. „Dacă va fi cazul de înlocuiri, cei care vor veni să fie analizaţi foarte bine”, a completat Liviu Dragnea.