Premierul Victor Ponta le-a spus, vineri, aleşilor locali ai PSD că în cel mai scurt timp va fi promovată o legislaţie care să prevină situaţiile de incompatibilitate şi conflict de interese, anunţă Mediafax.

"Toţi primarii din România trăiesc în fiecare zi sub ameninţarea că la un moment dat cineva, fără a fi vinovat, îi va descoperi în stare de conflict de interese, de incompatibilitate, pentru că marea noastră problemă sunt legile din România, făcute cu o mentalitate comunistă, o mentalitate de procuror al lui Ceauşescu, aşa cum a fost şi este şi astăzi Monica Macovei, cu o mentalitate care s-a intins intr-o zona a domnului Basescu, a doamnei Macovei ca trebuie sa facem cat mai mult rau primarilor si alesilor locali", a afirmat premierul Victor Ponta, la Liga aleşilor locali ai PSD.

El a spus că a discutat cu specialiştii şi că soluţia corectă ar fi de a avea o legislaţie care să prevină, nu să-şi propună doar să prindă şi să sancţioneze aleşii locali. Ponta a precizat că scopul prioritar este de a preveni în primul rând astfel de situaţii, adăugând că el a fost atâţia ani procuror şi a fost crescut la şcoală cu ideea ca în primul rând trebuie prevenită încalcarea legii.

"Cred că, impreună cu colegii parlamentari, în cel mai scurt timp vom avea o legislaţie care să prevină incompatibilităţile şi conflictul de interese, nu să acţioneze ca un fel de jandarm care vine şi va prinde si se bucura", a afirmat premierul.

Ponta a mai spus ca a cerut un punct de vedere la ANI si a inteles foarte clar ca cei care fac parte din asociatiile de dezvoltare comunitara nu sunt in incompatibilitate.

Social democraţii prahoveni sunt reprezentanţi la Liga Aleşilor Locali de peste 200 de social democraţi prahoveni, conduşi de Mircea Cosma, preşedintele PSD Prahova.

Menţionăm că Mircea Cosma este şi vicepreşedinte regional al partidului, la nivel naţional, pentru Regiunea Sud, coordonând departamentul Economic şi pe cel pentru Republica Moldova al PSD, iar Cornel Nanu, primarul  comunei Cornu şi preşedinte al Ligii aleşilor locali social-democraţi din Prahova