Martin Schulz a promis să lupte pentru egalitate, reconstruirea încrederii şi depăşirea 'divizărilor profunde' din societatea germană. Candidatul social-democraţilor şi-a prezentat duminică programul prin care va încerca să o învingă pe Angela Merkel în alegerile legislative din septembrie.

Martin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European, a fost desemnat, duminică, la Berlin, candidat la postul de cancelar al Germaniei, de către Partidul Social-Democrat (SPD).

În urmă cu şase zile, liderul SPD şi vicecancelar al marii coaliţii de guvernare, Sigmar Gabriel, a decis să nu mai candideze, lăsându-i astfel calea liberă lui Schulz, situat mult mai bine în sondajele de opinie, comentează DPA, citată de Agerpres.

În plus, Sigmar Gabriel va ceda preşedinţia partidului lui Schulz, care însă va trebui să obţină votul formaţiunii sale în timpul unui congres programat pentru luna martie.

Martin Schulz, în vârstă de 61 de ani, a promis să lupte pentru egalitate, reconstruirea încrederii şi depăşirea 'divizărilor profunde' din societatea germană.

Pe de altă parte, Schulz a declarat că va invita şi alte partide să semneze un acord de 'corectitudine' în perspectiva alegerilor generale, care să conţină o interdicţie de folosire a aşa-numitelor social bots, algoritmi care produc în mod automat conţinut şi interacţionează cu utilizatorii de social media.

Pasionat de fotbal în adolescenţă, Martin Schulz a fost nevoit să renunţe la cariera sportivă din cauza unui accident. Eşecul l-a împins spre alcoolism şi depresie dar şi-a revenit şi a avut o evoluţie politică remarcabilă. A fost primar, europarlamentar şi preşedinte al legislativului european.

Alegerile legislative din Germania vor avea loc pe 24 septembrie.