Europarlamentarul Mircea Diaconu a luat cuvântul în timpul dezbaterii din Parlamentul European privind situaţia din România.

"Era nevoie să ia cuvântul şi un infractor din România. Eu sunt acesta! Am fost anchetat, presa era chemată să mă filmeze când ieşeam de la audieri. La finalul anchetei procurorul mi-a spus că nu există niciun prejudiciu dar trebuie să mă trimită în judecată. Cred că a şi zâmbit cinic, ca un fel de victorie personală. M-a trimis în judecată cerând pentru mine doi ani de închisoare cu executare. Am fost achitat după alţi doi ani. Nu vreau să vorbesc despre anii mei de chin şi de cât am pierdut şi de cât am îmbătrânit.", a spus europarlamentarul român.

"În România este o enormă problemă, dar nu unde o discutaţi şi unde o vedeţi unii dintre dumneavoastră, ci în faptul că votul popular este modificat, furat şi aruncat la coş prin alte metode decât cele democratice. Lăsaţi România să-şi găsească calea singură, are toate instituţiile la îndemână! În România este democraţie",, a mai spus Mircea Diaconu în plenul Parlamentului European

Parlamentul European a decis să pună pe ordinea de zi a şedinţei de plen de joi situaţia din România.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi prim-vicepreşedintele Frans Timmermans au avertizat Guvernul României să nu submineze lupta împotriva corupţiei.