Zvonurile că senatorul Andrei Volosevici nu se mai simte bine în PDL au început imediat după alegerile parlamentare din 2012. Multă lume ştie că prietenia dintre fostul primar al Ploieştiului şi Roberta Anastase s-a cam stins, drept mărturie fiind şi absenţa lui Volosevici de la nunta fostei şefe a Camerei Deputaţilor.

Multă vreme s-a discutat despre înregimentarea politicianului în PNL, iar simplul zvon a aruncat filiala într-un mini război intern. Apoi, Volosevici a fost surprins de ziarişti într-o discuţie cu Mircea Cosma, liderul PSD Prahova. Şi ziariştii au scris că senatorul se pregăteşte să devină social democrat.

De această dată, se pare că o nouă formaţiune politică este interesată de racolarea fostului edil al Ploieştiului:UNPR!

Filiala judeţeană a ieşit destul de şifonată din alegerile parlamentare din 2012, atunci când Sorin Chivu nu a reuşit să închidă colegiul şi implicit, nici nu a devenit deputat. Rămaşi fără parlamentari, uneperiştii locali s-au lăudat mai întâi cu numirea lui Chivu, drept secretar în Ministerul Apărării Naţionale. Apoi, au punctat prin înscrierea deputatului Răzvan Tănase.

Acum, UNPR negociază cu Andrei Volosevici, iar senatorul ar putea deveni chiar preşedintele filialei municipale, funcţie care i-a cam fost refuzată de PDL.

Interesant este faptul că dacă UNPR va reuşi fuziunea cu PSD, fuziune de care se tot discută, Volosevici va deveni, din nou, coleg de partid cu Iulian Bădescu, primarul Ploieştiului...