Liderul filialei judeţene Neamţ a PSD, Ionel Arsene, a fost ales, luni, preşedinte al Consiliului Judeţean, iar doi reprezentanţi ai ALDE şi PMP au fost desemnaţi vicepreşedinţi ai instituţiei, liberalii părăsind sala, pe motiv că votul nu a fost secret, ci la vedere.

Deputatul Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ, a fost ales, luni, preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, cu voturile celor 21 de consilieri ai majorităţii PSD-ALDE-PMP. 

Pentru funcţia de preşedinte al CJ Neamţ a mai candidat liberalul Florin Hopşa. Imediat după începerea votării, liberalii au solicitat prefectului să intervină pentru că, potrivit acestora, aleşii din majoritatea PSD-ALDE-PMP ar fi împăturit buletinele de vot la vedere, pentru a-şi arăta votul. 

Prefectul Niculina Dobrilă a declarat că regulile privind votul au fost expuse anterior, că legislativul judeţean este suveran în luarea deciziilor şi că hotărârea poate fi atacată în instanţă. În acel moment, cei 14 consilieri judeţeni ai PNL Neamţ au părăsit sala de şedinţe, Florin Hopşa declarând că vor ataca hotărârea în contencios şi vor face plângere penală împotriva prefectului pentru neglijenţă în serviciu. 

Procedura de vot pentru preşedinte a continuat, iar din cei 35 de consilieri prezenţi, au votat 26. Între aceştia, au apucat să voteze cinci consilieri ai PNL. 

Rezultatul votului pentru funcţia de preşedinte a fost de 21 voturi pentru Ionel Arsene şi 5 pentru Florin Hopşa. La funcţia de vicepreşedinte cei 2doi candidaţi - Laurenţiu Dulamă şi Ion Asaftei - au primit voturile celor 21 de consilieri prezenţi. 

PSD, ALDE şi PMP au semnat un protocol privind stabilirea unei majorităţi atât în Consiliul Judeţean, cât şi şi consiliile locale. 

Luni dimineaţa, majoritatea PSD-ALDE-PMP i-a ales ca viceprimari de Piatra Neamţ pe Luminiţa Vîrlan, de la PSD şi Bogdan Gavrilescu, de la PMP.

Acelaşi scenariu a fost  urmat de liberali şi la Prahova, în momentul în care social democratul Bogdan Toader a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean. Şi la Prahova vicepreşedinţi vor fi desemnaţi tot de ALDE şi PMP