Primarul Adrian Dobre a demonstrat încă din primele zile ale mandatului său de şef al administraţiei ploieştene că nu este om de echipă! Deşi ne-am fi aşteptat la un comportament bărbătesc, menit pune pe roţi o echipă adevărată la conducerea municipalităţii, Dobre se comportă ca un. laş şi fuge de orice responsabilitate. Mai mult, în loc să îi cheme pe viceprimari şi să discute, la o cafea-spre exemplu, asa cum fac oamenii normali, despre problemele administraţiei, edilul comunică prin hârtii cu George Pană şi Cristian Ganea.

Mai mult, Dobre a încercat să îi urecheze public pe cei doi viceprimari, ca un diriginte de modă veche, supărat că social democratul Cristian Ganea a îndrăznit să conteste atribuţiile dictate de edil. "Domnule viceprimar Pană doresc să vă întreb dacă acceptaţi să preluaţi atribuţiile refuzate de domnul Ganea, care este şi în concediu medical de astăzi. Am înţeles că dumneavoastră refuzaţi atribuţiile", a întrebat pe un ton dictatorial Adrian Dobre.

A fost întrerupt de avocatul Botez: "Le-a contestat nu le-a refuzat, domnule primar"

"Este părerea dumneavoastră domnule primar şi dacă m-aţi fi chemat la o discuţie faţă în faţă aţi fi aflat că am fost deja împreună cu cei de la RASP la staţia de epurare. Am fos şi la Filarmonică. Cât despre preluarea atribuţiilor domnului Ganea le voi contesta şi eu pentru că sunt ilegale. În plus, ar trebui să ştiţi că viceprimarii nu pot fi ordonatori principali de credit, pentru că aşa spun legile. V-aş sfătui însă, dacă tot vă lăudaţi că rezolvaţi problemele oraşului să le rezolvaţi până la capăt, nu să aşteptaţi să îşi asume altcineva răspunderea pentru dumneavoastră. Sau vă este cumva teamă să nu ajungeţi în anumite locuri ca şi predecesorii dumneavoastră", a spus George Pană.

Adrian Dobre a bombănit că va delega atribuţiile către altă persoană, însă este ciudat că deşi legilaţia în vigoare prevede clar că "ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale sunt preşedinţii consiliilor judeţene, primarul general al municipiului Bucureşti şi primarii celorlalte unităţi administrativ-teritoriale.", edilul fuge de această responsabilitate exact în ziua în care bunul său prieten a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi abuz în funcţie.

Oricum tensiunea instaurată de Adrian Dobre în administraţia locală ploieşteană nu poate duce la nimic bun, iar un oraş nu are cum să se dezvolte de pe poziţii de forţă. Poate că ar trebui să încerce să discute deschis cu cei doi viceprimarii pentru a forma o adevărată echipă, mai ales că atât Cristian Ganea, cât şi George Pană reprezintă un număr semnificativ de ploieşteni.