Bombă în lumea politică din România. Surse politice au dezvăluit pentru RTV că PNL şi UNPR vor fuziona prin absorţie, urmând ca la toamnă, în timpul alegerilor generale, să fie un singur partid.

Surse participante la discuţiile UNPR spun că progresiţtii au luat în calcul această ofertă pentru că aceasta a fost singura de pe piaţă. O decizie definitivă se poate lua în Comitetul  Executiv al UNPR, dar nu se ştie când se va desfăşura această şedinţă.

PNL îi va obliga pe cei de la UNPR să renunţe la cei cu probleme penale în partid, iar marea miză ar fi ca Gabriel Oprea, cel care are astfel de probleme, să nu mai facă parte din acest partid.

Preşedintele UNPR: Avem discuţii şi cu PNL şi cu PSD

„Am avut discuţii atât cu domnul Dragnea, cât şi cu doamna Gorghiu şi cu domnul Balga vizând toate variantele pentru alianţele din toamnă”, a spus Valeriu Steriu , preşedintele UNPR la Antena 3

Întrebat dacă PNL i-a propus fuziunea, preşedintele UNPR nu a negat acest lucru.

„Au fost diferite tipuri de variante discutate cu PNL vizavi de o alianţă, o fuziune. Toate au fost analizate”, a spus el.

„Analizăm în continuare şi varianta de a mergi singuri”, a mai declarat Valeriu Steriu.

„Vă garantez că nu va avea loc această fuziune (PNL-UNPR - n.red.) dintr-un motiv foarte simplu: UNPR nu dă palma cu cei din PNL. Ar fi contra naturii această fuziune”, a declarat Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct PSD, la Antena3