Campania electorală pentru alegerile locale din acest an a început, astăzi, la ora 0.00, şi se va încheia pe 4 iunie, la ora 7.00. Primele afişe lipte în locurile speciale de afişj au fost ale social democratului Cristian Ganea.

De altfel, candidatul social democrat la postul de primar al Ploieştiului a însoţit echipele de campanie şi şi-a lipit singur afisele pentru a fi sigur că legislaţia este respectată.

"Campania electorală a început din acest moment. Sper să avem o campanie decentă, fără scandaluri, o campanie în care legislaţia să fie respectată. Le urez succes tuturor contracandidaţilor mei şi îi asigur că, din partea mea, nu vor exista atacuri personale. ", a declarat Cristian Mihai Ganea, candidatul PSD la Primăria Ploieşti.

Din această noapte,  nu mai sunt permise afişe, bannere sau corturi aflate pe domeniul public, decât dacă respectă dimensiunile stabilite de lege.

Pe parcursul campaniei electorale, candidaţii, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale sau organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, precum şi cetăţenii pot să-şi exprime opiniile în mod liber şi fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, utilizarea televiziunii, radioului, presei şi a celorlalte mijloace de informare în masă, se prevede în Legea nr. 115/2015.

În consecinţă, candidaţilor trebuie să le fie asigurate, „în mod nediscriminatoriu, spaţii corespunzătoare, pentru a se întâlni cu alegătorii”, mai prevede actul normativ citat.

Spaţiile pot să fie amplasate la sediul primăriei, în şcoli, universităţi, case de cultură, cămine culturale şi cinematografe, dar este interzisă organizarea acţiunilor de campanie electorală în unităţile militare, precum şi în spaţiile din şcoli şi universităţi în perioada de desfăşurare a cursurilor.

Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 2 martie 2016 este de 18.275.109, cu 3.107 mai mulţi faţă de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă, în data de 3 februarie 2016, când numărul de alegători înregistraţi era de 18.272.002, se arată într-un document publicat pe site-ul AEP.