Social democraţii prahoveni şi-au desemnat noua conducere judeţeană. După luni de frământări şi de discuţii pe la colţuri, pesediştii au înţeles că alegerile sunt aproape şi au îngropat cuţitele, uninindu-şi forţele pentru câştigarea cât mai multor mandate de primar şi de consilieri în 2016.

Aşa ne explicăm faptul că deşi erau anunţate şase candidaturi, în final preşedintele PSD Prahova este o persoană care nici măcar nu anunţase că doreşete să candideze.

Bogdan Toader, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJ Prahova, a fost desemnat, prin vot deschis, noul şef al social democraţilor prahoveni, în cadrul unei Conferinţe Judeţene de Alegeri plină de surprize. Toader devine astfel, la 32 de ani, cel mai tânăr preşedinte de organizaţie judeţeană din istoria partidului.

Cum s-a ajuns la candidatura lui Bogdan Toader?

Iniţial îşi anunţaseră candidatura şase persoane: Alexandru Bănică, fost subprefect al judeţului, preşedintele Ograganizaţiei de Pensionari, Adina Mihalcea, viceprimăriţa de la Ştefeşti, vicepreşedinte al OFSD Prahova, Andrei Nicolae, vicepreşedinte al TSD, senatorii Daniel Savu şi Radu Oprea şi Cornel Nanu, primarul comunei Cornu. Rând pe rând, aceştia şi-au retras candidaturile şi surpinzător a rămas în cursă junele Toader.

Interesant a fost discursul lui Cornel Nanu, primarul de la Cornu. Acesta l-a acuzat pe Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD, că i-a sugerat că nu este bine să candideze. "Mi s-a spus că nu ar fi bine ca eu primar de la ţară să fiu preşedinte de organizaţie judeţeană. Probabil că se doreşte un preşedinte care să stea drepţi atunci când vorbeşte la telefon", a spus Nanu, în momentul în care şi-a anunţat retragerea din cursa pentru şefia organizaţiei.

În final, Bogdan Toader a fost desemnat preşedinte al partidului, iar în conferinţa de presă, de după alegere, a anunţat că va demara imediat desemnarea candidaţilor pentru posturile de primari în cele 104 localităţi din Prahova.  Preşedintele executiv al PSD Prahova este Cornel Nanu, iar noul secretar general este Laura Moagher. Printre vicepreşedinţii organizaţiei îi regăsim pe senatorii Radu Oprea, Daniel Savu, Georgică Severin şi Augustin Mitu şi pe consilierii judeţeni Rareş Enescu, Ludmila Sfîrloagă, David Vitter.

Interesant este că Liviu Dragnea, prezent la Conferinţa de Alegeri, anunţase presa că cele mai mare şanse le are un tânăr de 30 de ani care poate relansa organizaţia.