Deşi alegerile europarlamentare sunt destul de departe, filialele prahovene ale principalelor partide politice şi-au afirmat susţinerea pentru anumiţi posibili candidaţi.

Singurii care au până acum un candidat propriu se pare că sunt democrat liberalii. Roberta Anastase, preşedintele PDL Prahova, a anunţat că îl susţine pe fostul deputat Mihai Apostolache, secretarul general al filialei judeţene. Apostolache a plătit scump îndrăzneala de a părăsi PSD, la alegerile parlamentare din 2012 fiind nevoit să se lupte cu toţi marii lideri ai USL, care deşi au nominalizat un candidat care părea fără şanse, i-au demonstrat tânărului politician că trădarea politică se plăteşte. Aşa se face că Mihai Apostolache, unul dintre cei mai activi parlamentari în mandatul trecut, s-a trezit învins de cvasi-necunoscutul Sorin Teju, un personaj pitoresc care a reuşit să facă deliciul presei centrale şi locale prin declaraţiile sale pline de greşeli gramaticale.

Însă lupta cea mai interesată va fi între cele două principale partide ale USL: PNL şi PSD.

În Prahova, chiar dacă liberalii şi pesediştii sunt colegi de alianţă, între cele două partide se poartă un război surd, pe la colţuri. Liderii celor două formaţiuni încearcă să îşi ia faţa unul celuilalt, iar în public avem parte de zâmbete forţate menite să demonstreze(celor care nu cunosc realitatea) povestea de dragoste(cu năbădăi) dintre cele două formaţiuni politice.

Războiul de culise va deveni interesant la alegerile europarlamentare de anul viitor, când PNL şi PSD îşi vor măsura muşchii în faţa electoratului.

Interesante sunt şi candidaturile susţinute de filialele prahovene ale celor două formaţiuni politice. Liberalii vor susţine candidatul tradiţional al filialei prahova: Adina Vălean, soţia lui Crin Antonescu. Adina Vălean este născută la Ţintea, are o casă de vacanţă la Drajna şi vine în Prahova întotdeauna în campaniile electorale. Este unul dintre cei mai activi europarlamentari români numele ei fiind legat de iniţiativa privind taifele reduse la roaming sau de implimentarea sistemului unic de urgenţă 112 la nivel naţional. Este europarlamentar din 2007.

De cealaltă parte, PSD Prahova o susţine pe Daciana Sârbu, soţia lui Victor Ponta. Legătura soţiei premierului Ponta cu judeţul Prahova este tot o casă de vancanţă, dar la Cornu. Este europarlamentar tot din 2007 şi şi-a legat numele de o campanie car militează pentru o alimentaţie sănătoasă a copiilor.

Va fi o confruntare interesată, mai ales că atât Mircea Roşca, cât şi Mircea Cosma vor încerca să le demonstreze şefilor de la Bucureşti că pot aduce voturi multe pentru partid. E drept că au şi de unde, Prahova fiind unul dinte cele mai mari judeţene din România.

 

Foto:adevarul.ro