Şase deputaţi de la UNPR au informat miercuri Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că se afiliază grupului parlamentar al PSD.

Cei şase deputaţi care au trecut de la UNPR la PSD sunt: Ştefan Dalcă, Adrian Diaconu, Liviu Codârlă, Tudor Ciuhodaru, Ion Pârgaru şi Liliana Mincă.

Preşedintele interimar al UNPR, Neculai Onţanu, declara că are informaţii conform cărora PSD încearcă să atragă în grupurile sale parlamentare aleşi de la UNPR.

''Ne-am micşorat încrederea (în PSD-n.r.) vizavi de declaraţiile domnului preşedinte Liviu Dragnea, total incorecte. A fost o declaraţie pe care cred că şi domnul Dragnea o regretă, aceea de a încerca să preia de la UNPR parlamentari. Nici un parlamentar de la UNPR nu pleacă la PSD, rămân în cadrul UNPR'', declara Onţanu, după demisia lui Gabriel Oprea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că nu a înţeles ''mare lucru'' din declaraţiile UNPR privind posibila susţinere a alegerilor în două tururi, adăugând că PSD a început să îşi pună semne de întrebare privind relaţia cu partidul care a fost condus de Gabriel Oprea.

Liderul PSD a precizat că prima lui reacţie după ce Gabriel Oprea - ''un om statornic, care a ţinut echilibrul'' - şi-a dat demisia a fost să declare că protocolul cu UNPR rămâne valabil, precizând că acum are dubii dacă nu cumva a fost o reacţie greşită. ''Şi noi începem să ne punem semne de întrebare'', a adăugat liderul PSD, care a insistat asupra faptului că PSD nu va avea ''nicio reacţie publică'' împotriva UNPR.