Politica dâmboviţeană are, fără îndoială, o originalitate aparte când vine vorba de transferuri de la un partid la altul. Cei care, până mai ieri, afirmau că au încredere în doctrina liberală, se fac că uita şi trec în barca stângii, doar, doar, le-o fi viitorul mai luminos. Mari oameni, mari caractere !

Decizia şocantă aparţine  vicepreşedintelui PNL Ovidiu Silaghi, europarlamentar şi lider judeţean Satu Mare, care, în toiul campaniei electorale, a decis să migreze în PSD. El a anunţat decizia pe care a luat-o duminică, 4 mai 2014, susţinând că a luat hotărârea pentru că el a crezut în USL şi vrea să-şi ţină promisiunile făcute în campanie. „M-am înscris în PSD. Altă variantă tehnică nu există în acest moment pentru că cei de la PNL au contestat existenţa USL. Am ales varianta asta pentru că nu am putut să ne ţinem de promisiunile făcute alegatorilor din Satu Mare, nici celor din România făcute la nivelul Parlamentului European şi nici mie personal“ - a declarat Ovidiu Silaghi pentru stiripesurse.ro.

Ca urmare a „transferului în interesul serviciului“ care a avut loc, fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, va candida din partea partea PSD la alegerile parlamentare parţiale din Satu Mare, a anunţat astăzi Victor Ponta, prezent la Sâmbra Oilor.

Deşi în urmă cu o săptămână, Liviu Dragnea a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că PSD nu îl va susţine pe Silaghi pentru un post de deputat, astăzi, premierul Victor Ponta a declarat că a lucrat foarte bine cu europarlamentarul Ovidiu Silaghi, anunţând că a semnat candidatura acestuia din partea PSD.

„Am semnat pentru candidatura domnului Silaghi cu care am lucrat foarte bine când a fost ministru“, a declarat Ponta.

Contactat de pesurse.ro, preşedintele PNL Prahova, Mircea Roşca, s-a arătat şocat de vestea că europarlamentarul PNL a părăsit tabăra opoziţie, asigurându-şi fotoliul de deputat.

„E prima dată când aud asta. Nu ştiam, sunt şocat. Nu comentez, pentru că nu cunosc informaţia în detaliu“, a declarat Roşca pentru pesurse.ro