Liderul PSD Liviu Dragnea a spus că a fost întrebat în ultimele zile dacă Gabriel Oprea ar trebui să demisioneze şi a răspuns că această întrebare trebuie pusă lui Oprea, iar întrebarea dacă Oprea va fi demis ar trebui pusă lui Victor Ponta, Dragnea arătând că fiecare îşi gestionează propria onoare. Dragnea a mai spus că cea mai mare greşeală în cazul accidentului în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină este că „au trecut prea multe zile şi nu s-au spus lucruri”, adăugând că instituţiile implicate ar fi trebuit să aibă o poziţie foarte rapidă.

„Este vorba despre o tragedie: un tânăr poliţist a murit în uniformă, executând nişte ordine pe care le-a primit de la superiorii lui. Aici sunt două aspecte: un aspect legat de legalitate, pe care eu mă abţin să-l comentez şi nu e firesc să-l comentez, dar şi eu şi cred că şi dumneavoastră şi toată opinia publică vrea foarte curând răspunsuri despre responsabili, despre cine se face vinovat, dacă sunt vinovaţi (...). Al doilea aspect este unul legat de onoare. Din câte ştiu eu, din câte l-am văzut pe Gabriel Oprea în ultima perioadă, eu ştiu şi a şi spus că este un om de onoare”, a spus Dragnea.

Dragnea a precizat că a primit în aceste zile întrebări dacă îşi dă demisia Gabriel Oprea sau dacă acesta va fi demis. 

„Întrebarea despre demisie trebuie să fie adresată domnului Gabriel Oprea. Întrebarea despre dacă va fi demis trebuie adresată premierului Victor Ponta”, a continuat Dragnea.

El a menţionat că, în ceea ce priveşte retragerea sprijinului politic sau nu, răspunsul este „foarte clar”: „Dacă premierul consideră că domnul vicepremier Gabriel Oprea ar trebui să fie demis, are instrumentul constituţional”. „Este o întrebare pe care trebuie să o puneţi premului ministru Victor Ponta", a subliniat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a adăugat că PSD "nu are de ce să intre în acest subiect" şi nu va avea niciun fel de abordare politică.

"Fiecare om stabileşte şi hotărăşte cum îşi gestionează propria onoare", a mai spus Dragnea.

"Cred că au trecut prea multe zile şi nu s-au spus lucruri. După părerea mea, asta este cea mai mare greşeală care a fost făcută în ceea ce priveşte comunicarea. Nu a fost o situaţie uşoară, nu a fost o întâmplare lipsită de importanţă. Un tânăr poliţist a murit în uniformă executând nişte ordine date de superiorii lui. Cred că instituţiile respective ar fi trebuit să aibă o poziţie foarte rapidă", a mai declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea