Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat sâmbătă, la Baia Mare, că luni, 19 octombrie, se vor stabili firmele care vor efectua sondaje de opinie cu posibilii candidaţi din judeţe, urmând ca până în decembrie să fie anunţate persoanele desemnate pentru alegerile locale.

"S-au înscris candidaturile, a avut loc competiţia internă în cadrul fiecărei filiale judeţene, municipale. Luni, împreună cu cei doi secretari generali şi cu copreşedintele Vasile Blaga, vom avea o discuţie cu conducerile filialelor pentru a putea împărţi pe judeţe firmele de sondare a opiniei publice. Din acest motiv, începând de luni cam în trei săptămâni-o lună toate filialele îşi vor demara această cercetare sociologică la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ, la nivelul judeţului şi într-o lună vom avea gata rezultatele acestor sondaje. În funcţie de rezultatele acestor sondaje vom decide candidaturile. Şi eu şi Vasile Blaga credem că la începutul lunii decembrie vom fi în măsură să spunem toţi candidaţii la nivel naţional sau aproape toţi candidaţii, lucru care este fără precedent pentru un partid politic din România", a declarat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, ulterior candidaţii desemnaţi îşi vor anunţa programele electorale. 
La Ploieşti, pentru candidatura la Primăria Ploieşti se "bat" senatorul Andrei Volosevici şi consilierul judeţean Marius Fenichiu