Se anunţă aglomeraţie la linia de start pentru şefia PSD, deşi Liviu Dragnea nu pare să aibă încă un contracandidat pe măsură. Invitată la Realitatea TV, vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu a afirmat că nu e prea târziu să devină preşedintele partidului.

Moderatorul emisiunii, Octavian Hoandră, i-a spus Ecaterinei Andronescu: „Sincer, mie mi-ar fi plăcut să fiţi dumneavoastră preşedintele PSD”. Fostul ministru al Educaţiei a reacţionat, spunând: „Poate nu e prea târziu!”. Cu toate acestea, liderul PSD nu a făcut un anunţ oficial cu privire la intenţia de a prelua conducerea partidului.

În luna octombrie, Partidul Social Democrat îşi va alege noul preşedinte, după ce Victor Ponta a demisionat din fruntea partidului. Alături de Liviu Dragnea, alţi doi lideri ai partidului şi-au anunţat candidatura la şefia PSD: senatorul prahovean Daniel Savu, fost ofiţer SRI, şi senatorul Şerban Nicolae. Congresul PSD va avea loc pe 11 octombrie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis pe 11 septembrie să aprobe cererea DNA de confirmare a redeschiderii urmăririi penale, pentru abuz în serviciu, pe numele fostului ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu. Aceasta este cercetată şi în dosarul Microsoft.

SURSA: Stiripesurse.ro