Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că nu înţelege de ce a mers preşedintele Camerei, liderul PSD Valeriu Zgonea la Roşia Montană, precizând că el nu împărtăşeşte filozofia potrivit căreia politicienii trebuie să meargă în mijlocul evenimentelor cele mai importante doar pentru a aduna voturi

După ce preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că omologul său de la Senat, Crin Antonescu, ar trebui să-şi găsească timp să meargă la Roşia Montană pentru că şi acolo sunt potenţiali alegători, liderul PNL a replicat că nu împărtăşeşte filozofia "Haide să mă duc acum acolo ca să prindem nişte voturi la alegerile prezidenţiale".

"Domnul Zgonea să înţeleg că a mers acolo pentru voturi? Ce legătură au nişte alegeri prezidenţiale şi dorinţa oricărui candidat de a aduna voturi cu ce se întâmplă acolo?", a spus Antonescu, într-o intervenţie la B1 TV.

"Vreau să spun încă o dată, că cine ştie ce lider mai merge acolo, mai intră în mină, mai face o poză şi, conform, deja unui ritual, zice că trebuie să mă duc şi eu: oamenii de acolo au un punct de vedere, la care au dreptul, au dreptul să şi-l apere, pe care au dreptul în primul rând să şi-l facă cunoscut. S-a constituit acea comisie, înţeleg din decizia comisiei că şi comisia va merge acolo", a mai spus Antonescu.

El a subliniat că punctul de vedere al RMGC este cunoscut de oricine, fiind suficient, potrivit liberalului, să deschizi un televizor sau un ziar şi "să vezi reclamele".

"Eu unul nu sunt dispus să aşezăm un ritual din ăsta acum: fiecare să mergem până acolo, să ne punem o căscuţă albă, să ne punem cizme, să intrăm, nu ştiu de, în galeria aia - nu ştiu de ce a intrat domnul Zgonea, poate doar din curiozitate - şi să facem după aceea o poză şi declaraţii. Nu! Deciziile se vor lua acolo unde trebuie luate, iar punctele de vedere ale oamenilor de acolo, pe care le cunosc, pe care le respect, dar pe care nu le împărtăşesc, vor fi cunoscute, pledate", a declarat Antonescu.

Liberalul a spus că Zgonea poate merge "zilnic" la Roşia Montană.

"Nu înţeleg însă de ce ar trebui, pentru că a mers domnul Zgonea, să merg şi eu. Şi, mai ales, nu împărtăşesc această filozofie «Haide să mă duc acum acolo ca să prindem nişte voturi la alegerile prezidenţiale». Eu nu gândesc aşa şi, ca atare, nu fac aşa", a spus liberalul.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, duminică, la Roşia Montană, răspunzând unei întrebări, că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, ar ar trebui să-şi găsească timp să meargă în zonă, el adăugând: "Poate să înţeleagă că nu doar cei din marile oraşe ne votează pe noi". Zgonea s-a întâlnit cu oficialităţile din Roşia Montană, cu reprezentanţi ai RMGC şi cu mineri, el vizitând şi galeria Cătălina-Monuleşti.