Liderul liberal Crin Antonescu consideră că rezultatele recensământului confirmă cele susţinute privind întrunirea cvorumului la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu, care "rămâne profund ilegitim" şi nu are "bun simţ să tacă", dar menţionând că cifrele vizează viitorul referendum.

"Asta a fost decizia instanţei constituţionale atunci şi lucrurile s-au întâmplat în felul acesta. Poate că pe mai departe aceste cifre de referendum, măcar în ceea ce priveşte evidenţa populaţiei, să fie folosite corect, ca atunci când vom mai face un referendum – nu de suspendare sau nu de o asemenea gravitate – dar orice referendum vom face, de pildă pentru Constituţie, să-l facem măcar corect. Adică să ştim care sunt cu adevărat cei care au dreptul să voteze şi cum trebuie să calculăm cvorumul", a declarat Antonescu.

Totodată, el a menţionat că pe cifrele recensământului, raportate la noile prevederi din legea referendumului, nu sunt "comode" în ceea ce priveşte prezenţa la urne.

Liderul PNL a fost întrebat despre declaraţia din campania pentru referendumul de anul trecut, când a afirmat că dacă nu vin 9 milioane de oameni la vot, nu mai are ce căuta în viaţa politică, acceptând indirect îndeplinirea cvorumului respectiv.

"Vorbeam de 9 milioane şi nu au venit decât opt milioane şi ceva. Eu vă întreb ce mai are de căutat în politică prietenul dumneavoastră, Traian Băsescu, într-o situaţie atât de umilitoare că nu-mi permit să o calific, împotriva a 7 milioane şi jumătate de voturi şi cu 1 milion de voturi "pentru". Când o să lămuriţi chestiunea asta cu domnul Traian Băsescu vă aştept şi eu să o lămurim pe asta", a replicat Antonescu.

El a mai fost întrebat când a luat decizia de a reveni asupra hotărârii de a părăsi politica în cazul unei prezenţe sub 9 milioane de persoane la urne.

"Când am văzut că domnul Băsescu, de exemplu, nu are bunul simţ ca atunci 7,5 de compatrioţi îi spun să plece acasă, să plece. Şi am văzut şi astăzi că nu are bun simţ măcar să tacă în legătură cu acest episod şi îi face pe alţii iresponsabili", a mai precizat liderul PNL.