Senatul american l-a confirmat pe diplomatul Hans G. Klemm în funcţia de ambasador al SUA în România. Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a salutat decizia.

Hans Klem primise aviz favorabil şi din partea Comisiei pentru Relaţii Externe a Senatului SUA, în 29 iulie.

„Este o onoare pentru mine să apar în faţa dumneavoastră astăzi în calitatea de persoană nominalizată de preşedintele Barack Obama pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite în România. Sunt recunoscător şi încântat de onoarea pe care preşedintele Barack Obama şi secretarul de Stat John Kerry mi-au oferit-o. Dacă voi fi confirmat în funcţie, mă angajez să promovez interesele Statelor Unite şi să protejez cetăţenii americani, precum şi să consolidez relaţiile cu aliatul nostru excelent şi cu partenerul nostru România”, spunea Klemm pe 22 iulie în faţa membrilor Comisiei senatoriale pentru Relaţii Externe.

Klemm (58 de ani) a fost nominalizat de preşedintele Barack Obama în funcţia de ambasador în România în 24 martie.

Hans G. Klemm este un diplomat de carieră, fiind consilier al subsecretarului pentru Management, la Departamentul de Stat. În perioada 2012-2015, a fost principalul asistent al secretarului în Biroul pentru Resurse Umane al Departamentului de Stat.

Mai mult, viitorul ambasador al Statelor Unite la Bucureşti, a ocupat, între anii 2010 şi 2012, postul de coordonator pentru Statul de Drept şi Respectarea Legii la ambasada din Kabul, în Afganistan.

Klemm a fost ambasadorul Statelor Unite în Timorul de Est, din 2007 până în 2012, şi ofiţer de rangul doi pentru Afaceri Economice la Ambasada americană din Tokyo, în perioada 2006-2007.

El a mai ocupat poziţii în Germania, Coreea de Sud şi Trinidad Tobago, toate în cadrul Departamentului de Stat.

Klemm a absolvit Universitatea Indiana şi are o diplomă de master la prestigioasa Universitate Stanford.

„Salutăm confirmarea lui Hans G. Klemm de către Senatul american ca ambasador SUA în România. Aşteptăm cu nerăbdare pe mai departe consolidarea Parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite”, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti pe Twitter.