Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în dosarul privind referendumul din 2012, fiind acuzat că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa pentru a obţine o prezenţă de minimum 60 la sută la vot, care să garanteze validarea scrutinului.

Dragnea a respins, într-o emisiune la B1 Tv, acuzaţiile privind o încercare de a tergiversa cazul, argumentând că şi-a exercitat dreptul de a studia dosarul. El a menţionat că sunt "84 sau 86 de volume" cu declaraţii ale martorilor, expertize tehnico-ştiinţifice, transcripturi după înregistrări.

"Sunt studios şi riguros. (...) M-am uitat cu atenţie să văd: din miile alea de martori care au fost audiaţi la DNA, prin biserici, pe uliţe, pe la ei acasă, cu Biblia prin maşină, domnule, o fi spus cineva «m-a pus ăla să fac ceva, Liviu Dragnea». N-am văzut asta", a spus Dragnea.

Trimiterea în judecată a lui Dragnea apare în contextul în care procurorul care a finalizat dosarul, Lucian Papici, a fost schimbat din funcţie de şef al secţiei anti-corupţie din DNA, de către procurorul general al României, Tiberiu Niţu, acelaşi care îl reconfirmase în funcţie, cu o săptămână înainte. Decizia a declanşat scandalul între DNA şi Parchetul General, dar şi probleme în USL, după ce premierul Victor Ponta l-a acuzat pe Papici că este "procuror băsist".

Potrivit Legii răspunderii ministeriale, Liviu Dragnea ar putea să fie suspendat din funcţie.