PNL a renunţat la sediul din Kiseleff. Începând cu 1 august 2015, sediul central al liberalilor va fi cel din Modrogan, iar în clădirea din Aviatorilor va rămâne organizaţia PNL Bucureşti şi biroul co-preşedintei PNL, Alina Gorghiu.

Pe fondul datoriilor acumulate, atât de vechiul PNL, cât şi de vechiul PDL, liberalii au renunţat la sediul aflat pe Şoseaua Kiseleff numărul 10. Clădirea aparţine Regiei Autonome - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), folosită de foarte mult timp de liberali.

"Cererea e făcută la RA-APPS începând cu 1 august din motive economice, adică şi din cauza datoriilor. Rămânem cu sediul din Modrogan, iar Bucureştiul rămâne în Aviatorilor. În acel sediu a funcţionat USL, în principal, iar acum e o decizie de maturitate politică", a declarat secretarul general al PNL, Marian Petrache, pentru gândul.

Deşi datoriile PNL pe anul 2014 nu sunt publicate încă pe site-ul Ministerului de Finanţe, Petrache a precizat anterior, pentru gândul, că acestea s-ar ridica la aproximativ trei milioane de euro, fără a lua în calcul şi datoriile fostului PDL. În total, aproape şapte milioane de euro ar datora noul PNL.

"Avem nişte datorii, veniturile nu avem cum să le creştem peste noapte, dar putem să ne micşorăm cheltuielile. Sediul din Kiseleff ne costa cam 250-270 de milioane de lei pe lună. Aşa ne putem angaja în discuţii serioase cu cei care ne-au creditat şi care trebuie să-şi primească banii înapoi. Aşa e firesc, normal şi frumos", a adăugat secretarul general al PNL.

Anterior, Marian Petrache a explicat că este inutil să plătească sediile, în loc să achite datoriile.

”La vechiul PNL, pot să vă spun că avem un imobil executat, imobilul de pe bulevardul Magheru, avem şi discuţii cu creditorii, sunt şi discuţii în partid, este o comisie formată să discute cu creditorii ca într-un timp relativ scurt să putem să plătim datoriile pe care le avem. În noul PNL am decis ca fiecare fost partid să-şi plătească datoriile pe care le are. Mi se pare că am fi neserioşi dacă ne-am gândi să plătim sedii şi nu datoriile pe care le avem, până una alta ne-am făcut campanie cu ajutorul finanţărilor din partea unor firme, este corect ca prima dată să plătim acele datorii.  Suntem daţi în judecată pentru campania din 2009 de la prezidenţiale şi europarlamentare şi pentru campania din 2014”, a explicat Marian Petrache.

SURSA: Gandul.info