Pe final de campanie electorală, siteul Fapt Divers.ro publică un interviu cu  avocatul George Botez, purtătorul de cuvânt al PSD Ploieşti, despre strategia PSD pentru a atrage voturi pentru Cristian Ganea

-          Domnule Botez, cum îi veţi convinge pe ploieştenii nehotărâţi să-l voteze pe Cristian Ganea, candidatul PSD pentru Primăria Ploieşti? Ce le-aţi spus şi ce le veţi spune?

Din păcate, din cauza calităţii scăzute a clasei politice şi a promisiunilor extravagante făcute de unii candidaţi, se poate înregistra un mare absenteism la locale. Ce să alegi? Un candidat care îţi promite un spital municipal prezentând drept proiect un colaj de fotografii după internet? Sau un altul care nu se poate dezbara de obişnuinţă şi rămâne securist până în măduva oaselor, aliindu-se cu forţe oculte? Sau, şi mai interesant, unul care critică administraţia în condiţiile în care are un viceprimar în funcţie? Aşa că este foarte greu să convingi lumea să iasă la vot.

-          Totuşi nu mi-aţi răspuns la întrebare... Deci cum îi veţi convinge pe oameni?

Ganea are avantajul, enorm spun eu, că nu este politicianul lipsit de scrupule, aşa cum apar acei contracandidaţi care mai contează. Este un om normal, un om fără discurs alambicat şi care simte, înţelege ce spune strada. Este candidatul aproape de oameni. Nu a mers la notar să dea declaraţii că se va ţine de cuvânt. A făcut o singură promisiune la învestirea sa ca primar interimar. Aceea că se va preocupa de finalizarea proiectelor europene în Ploieşti, lucru pe care predecesorul său, Iulian Teodorescu, fie nu a ştiut, fie nu a vrut să o facă. Şi omul s-a ţinut de cuvânt. A fost singurul care s-a înhămat la o astfel de treabă. Restul „marilor politicieni” ai Ploieştiului s-au complăcut doar în declaraţii date în studiouri de televiziune sau la vreo masă, la cârciumă, acolo unde se simt şi „afumaţi” şi „inspiraţi”. Şi, dacă Ganea a dovedit că poate să facă bine Ploieştiului, de ce să nu îl alegi ? Îl alegi, pentru că omul acesta se bazează pe muncă, pe realizări, nu pe vorbe!

SURSA: FaptDivers.ro