Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că nu se bucură niciodată când vede femei în cătuşe, chiar dacă sunt adversare politice sau au făcut ceva rău, el menţionând că, în opinia sa, ţara care nu găseşte soluţii pentru ca o mamă cu doi copii să nu moară în închisoare e o ţară barbară.

”Eu cred în puterea şi necesitatea de a face lucruri bune. Nu înseamnă că cei care greşesc nu trebuie să plătească. E foarte bine. Dar nici nu vreau să cred că singurul lucru care contează într-o ţară este numărul de cătuşe pe care îl pui. Dacă aş crede acest lucru, m-aş alătura doamnei Macovei”, a spus Ponta, la o reuniune a femeilor social-democrate.

El a spus că, în opinia sa, cei care greşesc trebuie să plătească, dar că toţi ceilalţi trebuie să se gândească în primul rând la ce pot să facă bine înainte de a se bucura de răul altuia.

”Vreau să cred că această datorie de a face lucruri bune e a noastră şi că nu vom face niciodată greşeala de a ne bucura de răul lor”, a spus Ponta.

El a precizat că nu se bucură să vadă femei în cătuşe şi că, în opinia sa, ţara care nu găseşte o soluţie legislativă pentru ca o mamă cu doi copii să nu moară în închisoare este o ţară barbară.

”O să spun un lucru pentru care o să fiu foarte criticat, dar m-am obişnuit: nu mă bucur niciodată când văd femei în cătuşe chiar dacă sunt adversare politice, chiar dacă au făcut ceva rău şi cred că o ţară care nu găseşte o soluţie legislativă pentru ca o mamă cu doi copii să nu moară în închisoare este o ţară barbară”, a spus Ponta.