Agenţia Naţională de Integritate (ANI) cere Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a lui Petre Roman, după ce a constatat incompatibilitatea acestuia, iar raportul a rămas definitiv, Curtea de Apel Bucureşti anunţând că nu a fost făcută nicio contestaţie în acest caz.

Petre Roman a contestat raportul la Tribunalul Bucureşti, care i-a respins contestaţia, instanţa competentă în acest caz fiind Curtea de Apel Bucureşti. Raportul nu a mai fost contestat ulterior în termenul legal de 15 zile de la primire.

"În vederea aplicării sancţiunilor disciplinare, respectiv revocarea din funcţie şi a interdicţiei exercitării unei funcţii sau demnităţi publice pe o perioadă de trei ani, agenţia a comunicat Camerei Deputaţilor raportul de evaluare a stării de incompatibilitate, emis la data de 12 martie 2014", potrivit unui comunicat emis de ANI.

Cererea a fost făcută după ce Curtea de Apel Bucureşti a comunicat ANI faptul că pe rolul Secţiei a VIII-a de Contencios Administrativ şi Fiscal nu există nicio contestaţie formulată de Petre Roman împotriva raportului de evaluare emis de Agenţia Naţională de Integritate.