Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, sâmbătă, la Sinaia, după reuniunea Ligii primarilor formaţiunii, că UNPR îl susţine în continuare pe premierul Victor Ponta şi că tot ceea ce ţine de interesul naţional reprezintă un obiectiv pentru partid. Oprea a subliniat că UNPR se va bate, începând din februarie, în Parlament, pentru iniţiativa sa privind taxarea marilor averi, scrie Mediafax.

"Noi îl susţinem în continuare pe premierul Victor Ponta. UNPR nu se ocupă cu datul jos de guverne. Considerăm că trebuie respectat votul cetăţenilor din data de 16 noiembrie, dar trebuie să ţinem cont şi de faptul că guvernul Ponta a făcut şi lucruri bune", a spus Oprea.

Mai departe, Oprea a subliniat că UNPR este un partid de sine stătător, care nu are nicio subordonare.
"Singura subordonare a UNPR este în faţa interesului naţional. Tot ceea ce ţine de interesul naţional este un obiectiv pentru UNPR", a spus liderul UNPR.

Totodată, Gabriel Oprea a reafirmat că UNPR se va "bate", începând din februarie, în Parlament pentru iniţiativa sa privind taxarea marilor averi.
"Noi am cerut pe timp de trei ani de zile taxarea marilor averi. S-ar strânge trei miliarde de euro la bugetul de stat. Trebuie să participăm cu toţii. Peste 80% dintre români vor această taxare.Ne batem, începând din februarie, în Parlament pentru taxarea marilor averi", a declarat Gabriel Oprea.