Intrebat, în cursul zilei de ieri, cât este salariul minim pe economie, ministrul de Finanţe, Dan Vîlceanu, nu a ştiut să spună cu exactitate care este valoarea acestuia. „Cred că este 1.600 lei”

 

Rareş Bogdan, prim vicepreşedintele PNL, i-a luat apărarea noului ministru al Finanţelor, Dan Vîlceanu, după ce acesta s-a arătat incapabil de a spune cât este valoarea salariului minim pe economie, la ora actuală. „Nu suntem la Cine ştie câştigă sau la Roata Norocului”, a declarat Rareş Bogdan.

 

Rareş Bogdan le cere oamenilor „puţină răbdare”

„Colegilor mei le spun, am destul de multă experienţă în comunicare, pentru că am lucrat 15 ani în presă”, a menţionat Rraeş Bogdan, la B1 TV, asăugând că atât cetăţenii, cât lşi politicienii, trebuie „să înţeleagă că sunt miniştri şi miniştrii răspund la întrebări, fac, dar nu trebuie să vină să ne spună acuma toate detaliile. Sigur că acolo sunt convins că s-a încurcat, nu e o chestie de rea voinţă, sau că nu ştia cât e salariul minim pe economie”, a mai spus Rareş Bogdan, în cadrul aceleiaşi emisiuni.

 

De precizat că Rareş Bogdan este unul dintre susţinătorii lui Florin Cîţu, la şefia partidului, iar Dan Vîlceanu este, la rândul său, un apropiat al premierului.

 

De unde a început totul

Întrebat, în cursul zilei de ieri, cât este salariul minim pe economie, ministrul de Finanţe, Dan Vîlceanu, nu a ştiut să spună cu exactitate care este valoarea acestuia. „Cred că este 1.600 lei”. Ulterior, Vîlceanu a încercat să glumească şi a afirmat că este optimist şi că vede în viitor.

 

Precizăm că, la ora actuală, valoarea salariului minim pe economie „în mână” este de 1.386 lei.

 

Reamitim că într-o dilemă asemănătoare s-a aflat şi premierul Florin Cîţu, cel care nu a ştiut să zică care este preţul unei franzele, motivându-şi neştiinţa cu faptul că nu mănâncă pâine.

 

 

 

Sursa: www.zin.ro