Secretarul Camerei, Marcel Ciolacu, a precizat, miercuri, că preşedintele PPDD, Simona Man, a transmis o scrisoare prin care înştiinţa conducerea acestui for legislativ asupra faptului că în grupul PPDD au mai rămas doar şase deputaţi, el arătând că în aceste condiţii grupul nu mai poate exista.

”A fost o scrisoare de la Simona Man în care ne înştiinţează că au rămas doar şase membri PPDD în Camera Deputaţilor. Conform Regulamentului, în acest moment grupul PPDD nu mai poate să existe, pentru că, în conformitate cu legea, trebuie să fie minimum zece”, a spus Ciolacu.

El a mai spus că, în condiţiile în care unii membri ai PPDD au făcut contestaţii la Tribunal privind pierderea calităţii de membru, Comisia Juridică se va pronunţa în legătură cu acest aspect.

În luna ianuarie 2014, la începutul sesiunii parlamentare, şi grupul PPDD de la Senat a fost desfiinţat oficial, ca urmare a faptului că 3 din cei 7 senatori PPDD au demisionat din partid şi s-au înscris în UNPR şi implicit în grupul PSD din această Cameră.