Vicepremierul Liviu Dragnea, prezent, luni, la recepţia de la Palatul Cotroceni, de Ziua Naţională, l-a aşteptat pe preşedintele Băsescu, în timp ce acesta se fotografia cu invitaţii, iar la finalul evenimentului a făcut o poză cu şeful statului, cei doi retrăgându-se, împreună, din Sala Unirii.

După discursul care a durat circa 10 minute, preşedintele Traian Băsescu, cu un pahar de şampanie în mână, s-a plimbat prin Sala Unirii, unde a avut loc recepţia prilejuită de Ziua Naţională a României, pentru a saluta invitaţii şi pentru a se fotografia cu ei.

În tot acest timp, vicepremierul Liviu Dragnea l-a aşteptat pe preşedinte, alături de Vasile Dâncu.

După aproape o oră şi jumătate, şeful statului şi-a încheiat "periplul" printre invitaţi şi s-a fotografiat în faţa steagurilor din Sala Unirii cu mai mulţi jurnalişti şi cu câţiva susţinători.

Liviu Dragnea, care aştepta într-o parte a sălii, s-a îndreptat spre preşedintele Traian Băsescu care se pregătea să iasă din sala Unirii. Traian Băsescu şi Liviu Dragnea au dat mâna, iar vicepremierul a dorit să facă o fotografie cu şeful statului.

După ce s-au fotografiat, cei doi au avut un scurt dialog, după care au plecat împreună, ieşind prin biblioteca Palatului Cotroceni.