Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, reţinut de DNA după ce a fost prins în flagrant când primea mită 30.000 de lei, a fost arestat preventiv, miercuri seară, de Tribunalul Cluj.

Tribunalul Cluj a decis, miercuri, după peste şase ore de audieri şi deliberări, arestarea preventivă a primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, pentru 30 de zile, după ce acesta fusese reţinut de DNA pentru luare de mită în formă continuată.

Unul dintre avocaţii lui Cătălin Cherecheş, Tiberiu Ban, a declarat că, în opinia sa, în raport de probele existente anchetatorii nu au reuşit să dovedească flagrantul.

”La Tribunalul Cluj s-a judecat solicitarea DNA privind luarea măsurii arestării preventive faţă de primarul Cherecheş şi s-a motivat pe existenţa unui pericol pentru ordinea publică. Noi am încercat să dovedim că o asemenea măsură extremă privativă de libertate nu este necesară şi am cerut control judiciar. Noi susţinem că, în raport de probele existente nu s-a reuşit să se dovedească flagrantul, colegul meu susţinând că este o provocare, ţinând cont de faptul că banii au fost înseriaţi cu o zi înainte. Instanţa Tribunalului Cluj a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului Cherecheş”, a spus Ban.

La rândul său, Cherecheş a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că se aştepta la decizie, pentru că ”este campanie electorală".

”Totdeauna avem încredere în instanţă şi în perioada asta, altul mult mai important ca noi a fost răstignit pe cruce”, a spus primarul.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a ajuns, miercuri, în jurul orei 16, la Tribunalul Cluj, unde a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pe 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, marţi, procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, asupra lui Cherecheş fiind găsită suma de 30.000 lei.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 26 aprilie 2016, a inculpatului Cătălin Cherecheş, primar al municipiului Baia Mare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, în formă continuată. În data de 26 aprilie 2016, procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, asupra inculpatului Cătălin Cherecheş fiind găsită suma de 30.000 lei. La data de 27 aprilie 2016, acesta urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se arăta în comunicat.