Fostul şef de stat Ion Iliescu a declarat, luni, că "ieşirea" Gabrielei Firea, care a afirmat că un preşedinte care nu are copii nu este bun, este "o stângăcie", el amintind că a fost un preşedinte care nu a avut copii.

"Eu sunt unul din ăştia (preşedinte care nu a avut copii, n.r.) . E nepotritivtă ieşirea Gabrielei Firea. Eu am toată simpatia pentru Gabriela Firea, dar nu am înţeles ieşirea asta a ei, a fost o stângăcie", a spus Iliescu.

El a arătat că viaţa a făcut astfel încât să nu aibă copii, deşi a avut o relaţie bazată pe afecţiune totală cu soţia sa, Nina. "Se întâmplă în viaţă. Eu cu soţia mea ne cunoaştem din tinereţe, de la 18 ani, şi am avut o relaţie bazată pe afecţiune totală. Viaţa a făcut astfel că nu am putut avea copii. S-a şi străduit, dar... Deci se întâmplă. Nu blamezi... Sunt oameni care au copii mai mulţi, să le trăiască, dar nu le e uşor să crească copii. Nu din comoditate şi din lipsă de dorinţă de a avea copii, dar, se întâmplă... Aşa că trebuie judecată viaţa aşa cum e şi nu cum ne-o închipuim fiecare", a spus Iliescu.

Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale PSD, senatorul Gabriela Firea, a declarat, în 7 octombrie, într-o conferinţă de presă la sediul PSD, că premierul Victor Ponta "este un foarte bun familist, ceea ce din nefericire pentru el, Klaus Iohannis nu are această calitate".

Întrebată dacă îi reproşează lui Iohannis faptul că nu ar fi "un bun familist", Firea a răspuns: "Din punctul meu de vedere a fi un bun familist înseamnă nu doar a fi căsătorit, ci şi a avea copii. (...) Nu eşti un om complet fără să creşti un copil şi consider că mai ales acea afirmaţie pe care poate a făcut-o să spunem din greşeală, dar ea rămâne în spaţiul public, şi anume că neinvestind în educaţia copiilor a investit în imobiliare, domnul Iohannis practic a spus ceea ce gândea, că într-un fel pune mai mult preţ pe investiţia în imobiliare, decât în educaţia copiilor. M-am referit la faptul că Victor Ponta este un bun familist din această perspectivă, este căsătorit, are un băiat, Andrei, are o fetiţă, Irina, şi sunt convinsă că îşi mai doresc Daciana şi Victor copii şi eu le urez, ca mamă acum şi al treilea deja copilaş să mai aibă şi ei".