Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat, joi, că numele viitorului partid, rezultat din fuziunea PNL-PDL, va fi PNL, iar sediul noii formaţiuni va fi în Aleea Modrogan numărul 1.  Candidatul comun al PNL-PDL la alegerile prezidenţiale din noiembrie va fi anunţat în 4-5 august, au precizat, joi, Vasile Blaga şi Klaus Iohannis.

“Azi sunt ăn măsură să vă spun că în 26 iulie vom avea congresele de fuziune prin comasare al PDL-PNL. Se va numi PNL şi este rezultatul fuziunii PNL-PDL. Sediul va fi în Modrogan 1, imnul va fi cel al PDL, iar statutul a urmărit parcursul clar al celor două partide – statul de drept, integritate, principiile PPE. Nu vom avea niciun document secret, statutul, programul partidului, al candidatului la preşedinţie vor fi publice. Candidatul la preşediţie va fi de la un partid şi cel la prim-ministru de la celălalt. Am trecut peste lucruri dificile pentru a construi această unificare. Nu candidăm sub numele noului partid pentru că nu o să putem. Se va candida sub numele unei alianţe. Probabil jurudic noul partid va fi format la începutul anului viitor”, a spus Vasile Blaga.

Preşedintele PNL Klaus Iohannis s-a declarat la rândul său mulţumit de rezultatul negocierilor.

“Suntem în situaţia în care putem să vă spunem că s-au încheiat negoierile de unificare a dreptei, a PNL-PDL. Mă declar mulţumit de rezultatul acestora”, a spus Iohannis.

Blaga a precizat de asemenea că fuziunea cu Forţa Civică este în linie dreaptă, dar că aceasta nu se realizează pentru că noul partid ar duce lipsă de candidaţi pentru funcţia de prim-ministru, ambele partide având oameni valoroşi.

“Nu ducem lipsă de candidaţi pentru funcţia de prim-ministru. Nu ştim dacă vom candida în tandem”, a spus Blaga.