Preşedintele PNL Klaus Iohannis şi fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu au acceptat să fie propuşi candidaţi ai PNL la preşedinţia României, ei exprimându-şi acceptul în plenul congresului liberal.
"Cinci ani de zile, zi de zi am asumat în numele meu decizii pe care nu le-am luat singur. Azi nu-mi mai pot permite. E o decizie pe care dumneavoastră trebuie să o luaţi. Oricare ar fi ea, o voi servi până la capăt", a spus Antonescu
Anterior, Mircea Ionescu Quintus, care conducea dezbaterea congresului, a declarat că decizia desemnării candidatului la prezidenţiale aparţine Delegaţiei Permanente. ”Acum e vorba de nominalizare. Poate să fie un nume sau mai multe”, a afirmat Quintus.

El a precizat că dacă sunt mai multe nume înseamnă că va trebui dat un vot secret. Quintus a precizat că s-au făcut mai multe propuneri de candidat, în persoanele lui Klaus Iohannis şi a lui Crin Antonescu.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis a anunţat că retrage Rezoluţia privind desemnarea candidatului partidului la prezidenţiale şi o trimite la Delegaţia Permanentă, arătând că ultimul lucru pe care îl doreşte este o sciziune în partid.

"Dragi liberali, constat cu bucurie că suntem cea mai fericită situaţie în care poate fi un partid serios, să aibă doi candidaţi. Dacă suntem în această situaţie, cred că în acest moment este suficient să ne bucurăm. Este suficient dacă ne bucurăm că avem doi candidaţi. Nu trebuie să votăm nimic astăzi", a spus Iohannis.

El a continuat: "Ultimul lucru pe care mi-l doresc este să apară o sciziune în partid. Nu mă feresc, însă, de nicio competiţie şi dacă va fi să intru în competiţie cu domnul preşedinte şi prieten Antonescu, aşa să fie, dar nu astăzi. Cred că este bine să avem înţelepciunea să vedem lucrurile bune şi să nu le stricăm, grăbindu-le", a spus preşedintele PNL.
Iohannis a anunţat că retrage Rezoluţia privind stabilirea candidatului PNL la prezidenţiale şi o trimite în Delegaţia Permanentă.

"Nu putem să permitem altcuiva să ne decidă candidatul", a spus Iohannis, precizând că va exista răgaz suficient pentru a se lua o "decizie înţeleaptă", în Delegaţia Permanentă.
În final, seniorul PNL Mircea Ionescu Quintus a susţinut că, "dacă cineva are nevoie să cumpere un bătrân, se pare că Klaus Iohannis nu e de vânzare".

"Avem două nominalizări, iar Delegaţia Permanentă va hotărî care dintre ei va fi candidatul nostru. Sunt de aceeaşi părere cu Klaus Iohannis", a afirmat Quintus, în concluzia dezbaterilor.