Marţi seară, în Bulgaria s-au produs patru seisme la distanţă de câteva minute unul de altul. Trei dintre acestea au fost simţite local pentru că au fost de suprafaţă, dar ultimul a fost simţit până în România.

Primul cutremur s-a produs marţi, la ora 20.06 şi a avut magnitudine de 3,6 pe scara Richter. Epicentrul a fost la 12 km de localitatea Dimitrovgrad, din estul ţării vecine, circa 225 km de Giurgiu.

Următorul s-a produs la şase minute distanţă şi a avut magnitudinea 4,2 pe Richter. Epicentrul a fost localizat la 5 km distanţă de localitatea Glevan, tot în estul ţării.

Al treilea seism a avut loc o oră mai târziu, la 2 km de Glevan, şi a avut tot magnitudinea 4,2 pe Richter.

A patra mişcare a fost la ora 21.11, la adâncimea de 80 km, în apropierea localităţii Stara Zagora, tot în estul ţării. Aparatele au înregistrat un seism de magnitudine 4,5 pe Richter şi s-a simţit şi dincolo de Dunăre, în ţara noastră.

În Vrancea, luna aceasta au fost doar două cutremure, de 3,4 şi 3,7 pe Richter, dar în ţările din jurul nostru au fost mai multe mişcări ale pământului, în Ungaria, Serbia şi în Bulgaria.